"Aangename kennismaking!"

Eperon d'Or licht een tipje van de sluier op
24 april - 18 september 2016

Benieuwd naar wat Eperon d'Or allemaal zal inhouden? Wel: straks kun je al eens van de sfeer proeven. Na erfgoeddag wordt het voorgebouw van het museum namelijk voor korte tijd opengesteld voor het publiek. De officiële opening van het volledige museum is voorzien voor het najaar van 2016.  

 

Het prachtig gerenoveerde art deco gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, staat symbool voor het succes van de schoennijverheid in de jaren 1930. Izegem, fabrikanten én werknemers, kende welvaart en een bruisend sociaal leven. De bloeiende schoennijverheid zorgde hiervoor, maar ook de borstelnijverheid die een wereldwijde markt bediende.

 

Het verhaal van groei en tegenslag, van evolutie van een landelijke en ambachtelijke samenleving naar een industriestad maak je als bezoeker mee in het beschermde voorgebouw van Eperon d’Or. Pareltjes van schoenen en borstels illustreren dit uitzonderlijk fenomeen. 

 

Aangename kennismakingKortingstarieven voor de periode 24 april - 18 september:

1. Individueel

- €4: kortingstarief

- €1 voor -26 jaar

- Gratis voor -12 jaar / Begeleiders andersvaliden / Leden V.I.M. / 1 begeleider per groep van 25 personen

 

2. In groep

- €2 pp: kortingstarief voor groepsbezoeken (enkel Eperon d'Or, dus exclusief Stoom en Stroom)

- €4 pp: groepstarief St(r)oomtour

- Combinatietarief voor groepen: ‘Aangename kennismaking, Eperon d’Or’ en St(r)oomtour: €4 pp

- Gidsenvergoeding (max. 25 deelnemers):

- Per tour: €40

- Stadswandeling: €40

 

Alle bezoekers tijdens de periode 24 april - 18 september ontvangen een kortingsbon van 2 euro, te gebruiken bij een bezoek na de opening van het volledige museum.